EXPERIENCE THE FANTASTIC NEW SHOW ABOUT CCR!
BEST OF CREEDENCE AND JOHN FOGERTY TOUR

Creedence Tribute ger sig ut på en ny turné ”Cosmos Factory Tour", en helt ny show där alla CCR fans på begäran bland annat får uppleva det legendariska albumet Cosmo's Factory från början till slut.

Cosmos Factory är en milstolpe i rockhistorien och få album innehåller så många odödliga hits som den skivan. Albumet blev 1;a på listorna både i USA och Storbritannien och innehåller klassiker som bl.a "Lookin' Out My Back Door", "Travelin' Band" och "Up Around the Bend", vilka alla blev topp 5 på listor runt om i världen.

I showen kommer Creedence Tribute både att spela samtliga spår från skivan i den ordning låtarna ligger samt berätta historierna som omgärdar det framgångsrika albumet som kom ut i juli 1970.

Efter paus får publiken självklart höra alla andra stora klassiska CCR-hits blandat med ett urval av John Fogertys låtar.

Som vanligt när Creedence Tribute står på scenen att bli en kväll fylld med några av rockhistoriens största hits så nära originalet som det går att komma.

Creedence Tribute är ansett som Europas bästa hyllning till Creedence Clearwater Revival. ”Midnight Special” från en av deras konserter har visats över 30 miljoner gånger på YouTube.


Längd: CA 2h10min. inkl. paus.
13-årsgräns

Cosmo's Factory är det amerikanska rockbandet Creedence Clearwater Revivals femte studioalbum, utgivet i juli 1970. Namnet på albumet härrör ifrån ett skämt av gruppens trumslagare Doug Clifford, vars smeknamn är Cosmo. Han kallade skämtsamt gruppens tidiga replokal för "the factory" (fabriken) på grund av John Fogertys vilja att öva hårt nära nog varje dag.

Albumet blev etta på albumlistan i såväl USA som Storbritannien. De mest framgångsrika låtarna från albumet var de av John Fogerty skrivna, i synnerhet "Lookin' out My Back Door", "Travelin' Band" och "Up Around the Bend", vilka alla blev topp 5 på den amerikanska singellistan. I Storbritannien blev även balladen "Long as I Can See the Light" listnoterad. Den var egentligen b-sida till "Lookin' Out My Back Door", men blev i England alltså mer framgångsrik än denna. En förkortad version av "I Heard It Through the Grapevine" blev en mindre amerikansk hitsingel 1976 då den släpptes i en förkortad version i samband med utgivandet av samlingsalbumet Chronicle.

Albumet hade enligt RIAA sålt guld i december 1970, och 1990 hade det sålt fyrfaldig platina.

Magasinet Rolling Stone listade detta album som #265 i sin lista The 500 Greatest Albums of All Time.

Låtlista
"Ramble Tamble" (John Fogerty) - 7:10
"Before You Accuse Me" (Bo Diddley) - 3:27
"Travelin' Band" (John Fogerty) - 2:07
"Ooby Dooby" (Wade Moore/Dick Penner) - 2:07
"Lookin' out My Back Door" (John Fogerty) - 2:35
"Run Through the Jungle" (John Fogerty) - 3:10
"Up Around the Bend" (John Fogerty) - 2:42
"My Baby Left Me" (Arthur Crudup) - 2:19
"Who'll Stop the Rain" (John Fogerty) - 2:29
"I Heard It Through the Grapevine" (Barrett Strong/Norman Whitfield) - 11:07
"Long as I Can See the Light" (John Fogerty) - 3:33